Virtual Tuning Masters

10. futam - VW Group Open

2008. november 27.
VW Group Open

VW Group Open

Ez a futam sem ment olyan simán, mint az megszokott, nemcsak a mezőny lendülete fogyott el, a feladat is ijesztőnek tűnt, pedig elég lett volna egyetlen, a képről választott autót tuningolni. Úgy tűnik, a potya pontok lehetősége sem volt elég vonzó, a minimális létszám is csak éppenhogy összejött - és a VB állásfoglalása kellett hozzá, hogy a határidőt lekéső képet is befogadjuk egyáltalán. Csak most.

Ez viszont azt jelenti, hogy hege is megszerezhette elő VTM-győzelmét, és ezzel visszaelőzte gabeszt a bajnokságban. A résztvevők közt köszönthetjük végre roobi-t is, akinek úgy tánik mostanra sikerült használható monitort szereznie. Kallio pedig az egy VT-t is elfogadó kiírás alapján alkotott - kettő - autót.

A VT-k amúgy nem rosszak, de azért ez a futam nem csak mennyiségileg, minőségileg is elmarad a tavalyi szenzációs Holden csoporképes versenytől.

Az eredmény...

9. futam - Chevrolet Corvette

2008. október 29.
Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette

Kissé nyögvenyelős verseny és pontozás után megszületett végre az eredmény: új futamgyőztest ünnepelhetünk! Kallio ugyan hajszál hijján lemaradt beatle mögött, de a bajnok 10 pontos levonást vállalt be azzal, hogy elmozdította az autót a helyéről.

A második sorban szokás szerint hege és gabesz küzdött a dobogóért, amely ezúttal - pontegyenlőség mellett, a négyzetösszegek alapján - az előbbié lett. A bajnokság második és harmadik helyéért így még mindig nyitott a verseny, és gabesz előnyey már csak egyetlen pont.

Az ötödik, hatodik helyre is szép VT-k kerültek, Showme hozta az idei remek formáját, és megelőzte pharecket.

Az eredmény...

8. futam - Audi RS4

2008. szeptember 10.
Audi RS4

Audi RS4

Klasszikus autó, jó minőségű, jó beállítású fotó és csak három óra: a szokásos OVTV-minőséget kaptuk a nem kifejezetten OVTV-szereplő tunerektől.

A győzelmet beatle vitte el, így beállította Jakusa két évvel ezelőtti ötgyőzelmes csúcsát. Már csak az egymás utáni három győzelem hiányzik a rekordjai közül.

Ezúttal hege és gabesz helyet cseréltek és még roobi is befurakodott közéjük, más viszont nem indult a futamon, pedig sok potya pont leesett volna nekik.

Az Audikról Hammer írt egysoros kommenteket, még anonim állapotukban.

Hammer véleménye...

Az eredmény...

7. futam - Porsche 911 Targa

2008. augusztus 22.
Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa

Klasszikus autó, jó minőségű, jó beállítású fotó és egy apró megkötés kellett hozzá, hogy egy ötletes VT-kkel teli, népes mezőny gyűljön össze a nyári uborkaszezonban.

Meglepetés nem született, beatle megszerezte idei negyedik futamgyőzelmét. (Tavaly roobinak ilyenkor még csak három volt, ő év végig összesen gyűjtött négyet, Jakusa pedig két éve ilyenkor még csak kettőt jegyzett, igaz utána a maradék három futamot zsinórban nyerte.)

A dobogó pont úgy néz ki, mint két futammal ezelőtt: hege és gabesz most is az üldöző szerepét játszotta. Mögöttük Kallio és Showme tovább gyűjtögetik a pontjaikat.

Az emberek közé tett Porschékat beatle véleményezte.

beatle szerint...

Az eredmény...

6. futam - Honda HF

2008. július 17.
Honda HF

Honda HF

A nagyon nem hétköznapi, és meglehetősen nehéz feladat általában elriasztja a tunereket, de aki ráharap, az nagot szokott alkotni. Most a kellő létszámot talán a Honda ajándékai hozták meg, mert azért elég sokan elindultak a futamon.

Ötletekből sem volt hiány, és szerencsére sikerült is őket magas színvonalon megvalósítani. A csúcs Showme Star Wars-lépegető fűnyírója pedig már-már jakusás, legóautós magasságokba emelkedve verte a többieket.

A képekről Hammer írta le a gondolatait.

Hammer véleménye...

Az eredmény...

5. futam - Ford FPV GT E

2008. június 19.
Ford FPV GT E

Ford FPV GT E

Semmi extra. Ez jut elsőre eszembe az 5. futam mezőnyéről. A profik profi képeket készítettek, de senki nem térdel be tőlük. A hátsóbb fertályon meg eredeti autók vannak, de azoknak a kidolgozása nem sikerült tökéletesen. Ettől függetlenül a befutó sorrendje nem okoz meglepetést, eddig is ilyesmiket láttunk.

Egy kötetlen kihívás, ilyen beállítású és ilyen minőségű alapképpel a VTM-en azért általában jobb szokott lenni. És bővebb. Legalább roobi ne késte volna le a beküldést...

A képekről Hammer írta le a gondolatait.

Hammer írt róla...

Az eredmény...

4. futam - Taganana

2008. május 26.
Taganana

Taganana

Az esélykiegyenlítőnek szánt futamok ritkán hoznak fordulatot: általában gúzsba kötött lábbal is a legjobbak szoktak legjobban táncolni. Most sincs ez másképp: a VTM mezőnye nagyjából az élmenőket pontozta a futam élére, de roobi egy pontlevonás miatt a dobogóra sem került fel, Showme viszont megszerezte eddigi legjobb helyezését.

Különleges futam volt, nehéz - egyes vélemények szerint rossz - háttérrel, de sokkal többet elárult a versenyzőkről, mint egy sima kötetlen kihívás.

Az eredményhirdetés előtt a képeket kommentálta proteam.

proteam véleménye...

Az eredmény...

3. futam - Bangle Design

2008. május 6.
Chris Bangle

Bangle Design

A párhuzamos valóságokban élő Audinál vagy Mercedesnél dolgozó Chris Bangle bőrébe bújni nem egyszerű feladat, még a VTM tavalyi bajnoka is kitért előle, és a teljes mezőny pontszerző lett.

A mezőny nem rossz, de egyszerű szemlélődők nehezen értékelik, hiszen ők nem veszik fel Bangle szerepét, csak a végeredményt nézik, és béemvésezik le.

A képeket Hammer elemezte.

Hammer mondja...

Az eredmény...

2. futam - Ford Thunderbird

2008. március 20.
Ford Thunderbird

Ford Thunderbird

Az első futam utáni interjú két óhaja valóra vált: roobi megkapta az erősebb mezőnyt, beatle az első helyet, gabesz viszont most nem előzte meg az összes korábban mögötte állót.

Ezeken a futamokon már indult Showme és KiVi is, és máris pontot szereztek. A sok nagyszerű VT tragédiája, hogy nem juthat mindenkinek pont, így Kallio is csúcs-VT-vel csúszott le erről a lehetőségről.

A képekről Showme írta le benyomásait.

Showme szerint...

Az eredmény...

1. futam - Honda S2000

2008. február 21.
Honda S2000

Honda S2000

Ha ránézünk a nevezési listára - amelynek az eleje megegyezik a tavalyi befutóval, - és az első futam eredményére, akkor azt látjuk, hogy nagyjából ugyanazok a tunerek vannak az élen, de az újak is kellemes meglepetést okoznak. Páran kihagyták a futamot, náhányan pedig saját szintjükhöz képest is csalódást okoztak.

Az új, első nyolcat jutalmazó pontozási rendszernek köszönhetően viszont majdnem mindenki pontot szerzett, a bajnok pedig vezeti a tabellát. Nagy előnyt szereznie viszont jóval nehezebb lesz, mint a korábbi években.

A márciusi kötetlen futamon újból megpróbálhatjuk a bajnok befogását.

Véleményem szerint...

Az eredmény...

Futamok

2008. január 10.

A VT Masters 2008 bajnokság futamai.

Futam Típus* Verseny Eredményhirdetés
1. kötött február 6-17. február 21.
2. kötetlen március 5-16. március 20.
3. pályázat április 1-30. május 5.
4. kötetlen május 7-18. május 22.
5. kötött június 4-15. június 19.
6. kötetlen július 2-13. július 17.
7. kötött augusztus 6-17. augusztus 21.
8. kötetlen szeptember 3-14. szeptember 18.
9. kötött október 1-12. október 16.
10. kötetlen november 5-16. november 20.

impresszum

copyright

adatvédelem

médiaajánlat

design by pixelcube