Virtual Tuning Masters

Megint új futamgyőztes!

2008. november 27.
VAG Cabrios

Idézek: "Ismét bővült azon tunerek sora, akik valaha futamot nyertek a VTM történetében." Idéztem. Ezúttal hege lett a győztes, és ezzel első évadjában megszerezte a VT Masters bajnokság második helyét.

A nem kevés munkával járó futamon gabesz a harmadik lett, így a bajnoki harmadik hely - harmadik alkalommal lett az övé. Az utolsó futamon visszatért a tavalyi bajnok, roobi, de csak pontjait gyarapíthatta, az összesítésben nem tudott előrelépni, maradt a negyedik.

A futam negyedik résztvevője Kallio viszont előrelépett, így 2007-hez hasonlóan idén is hatodikként végzett.

Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a VT-ket!

Ne feledjétek! jövő szombaton, december 6-án díjkiosztó lesz! Részletek a hvtm-en.

Tovább...

Többszörös feladat

2008. november 5.
VAG Cabrios

Tavaly a csoportképes futam a bajnokság sorsát döntötte el, idén "csak" a második és a harmadik hely múlik rajta. Tavaly kötött feladat volt, idén kötetlen. Tavaly minden autót módosítani kellett, most elég akár egyet is - sőt a pontlevonást vállalva lehet az az egyetlen a kép középpontjában felnagyítva. Mi fog ebből kisülni?

Közben el lehet kezdeni készülni a díjkiosztó hvtm-találkozóra is, amely hagyományosan december első szombatján, vagyis idén 6-án lesz Budapesten. A pontosabb helyszínt is hamarosan közzétesszük.

Tovább...

Új futamgyőztes

2008. október 29.
Chevrolet Corvette

Ismét bővült azon tunerek sora, akik valaha futamot nyertek a VTM történetében. Gratulálunk Kalliónak! Egy kis üröm az örömben, hogy győztesünk nem a bajnoki címért, vagy akár a dobogóért küzd, hanem csak a 7. helyen áll a bajnokságban, bár lehet belőle még 6. vagy akár 5. is. Persze ehhez pharecknek és Showme-nak is lesz még pár szava, ezeket a helyeket ugyanis ők birtokolják, és mivel ezen aktívak, pontszerzők voltak, a következőn is számíthatunk rájuk.

A legutóbbi futamon felavatott bajnokunk, beatle becsülettel helytállt ezen a számára tét nélküli futamon is, és csak azért ne ő szerezte meg a rekordnak számító évadon belüli hatodik aranyérmet, mert eleve 10 pontos hátránnyal indította VT-jét az autó elmozdítása miatt.

A bajnokság bronzos, ezüstös helyeiről szóló beszámolót CP-zhetném korábbról: "Az üldözőboly nagyon szoros maradt, bár gabesz megelőtze hegét, nem ülhet nyugodtan a babérjain. hege megelőzte gabeszt, még egy ponttal mögötte áll. Vajon fognak a srácok idén futamot is nyerni?"

A jövő héten folytatjuk!

Tovább...

Vette! Vette!

2008. október 1.
Chevrolet Corvette

Egy jól tuningolható autó jó képével szeretnénk kideríteni, kinek marad esélye a dobogó alsó fokaira állni idén. Talán végeredményünk is lesz, talán nem. Azért reméljük, a bajnok is megtisztel bennünket egy öröm-VT-vel, ahogy elődei tették az utolsó, számukra már tét nélküli futamaikon.

Egyetlen megkötés a futamon, hogy az autó kapjon egy dekort is, festést vagy matricát, ahogy tetszik.

Tovább...

Eldőlt a bajnokság

2008. szeptember 10.
Audi RS4

Ma új bajnokot avatunk, beatle akkora pontelőnyre tett szert a 8. futam megnyerésével, amit már nem lehet behozni. Gratulálunk!

Ilyen korán még egyik korábbi bajnok sem biztosította be a győzelmet, de reméljük beatle nem áll le, és további rekordokra hajt a hátralevő két futamon.

Az üldözőboly nagyon szoros maradt, bár gabesz megelőzte hegét, nem ülhet nyugodtan a babérjain. Vajon fognak a srácok idén futamot is nyerni? A dobogós helyről még roobinak sem kell lemondania, de a középmezőnytől ők már menthetetlenül elszakadtak.

A következő futamig, most egy kicsit több idő van pihenni, aztán jön egy enyhén kötött verseny október elején.

Tovább...

Visszaszámlálás

2008. szeptember 3.
OVTV time

Rendesen ma kezdődne a VT Masters szeptemberi futama. De nem ma kezdődik, mert nem rendes futam lesz, hanem csak egy röpke, háromórás OVTV (Online Virtuáltuning Verseny).

Pénteken este készüljetek fel, legyen működőképes gépetek, monitorotok, internetkapcsolatotok, mert három órába nem fér bele a hardverszerelés. Legyen működőképes a képszerkesztő, installálgatni nincs idő. A VT-t pedig mentsétek sűrűn, mert ha fagy, nem sok esélyetek van újrakezdeni. Minden perc számít!

Nem is nő...

2008. augusztus 22.
Porsche Gas Station

Csak feltétetelzés volt, hogy sok nő fog kerülni a képekre, nem megkötés. Végül beatle egy rendkívül kedves, antipatikus fiatalember segedelmével nyerte meg a futamot, ő az, aki izomból próbálja tankolni a meghatározhatatlan típusú Porschéját. Gratulálunk!

Érmeket érdemelnek még hege és gabesz is; előbbi egy nővel utóbbi két sráccal dobta fel a tuningautója hangulatát.

A ponttáblázat stabil, mindössze hege cserélte el egyetlen pontos hátrányát egyetlen pontos előnyre gabesszel, illetve Kallio lépte le proteamet. A címvédőnk, roobi ezt a futamot kihagyta, így már szinte csak matematikai esélye van befogni beatle-t, a középmezőnytől felfelé viszont még bárki megküzdhet az évvégi dobogós helyekért.

Szeptemberben kötetlen, 3 órás, OVTV-jellegű, rövid futamot fogunk tartani.

Tovább...

Porsche és nő(?)

2008. augusztus 6.
Porsche 911 Targa

Időnként előfordul, hogy valaki a homo sapiens (általában nőnemű) egyedével próbálja feldobni a VT-jét. Ez hol sikerül, hol nem. Hibaforrás lehet az eltérő irányból érkező fény, a rossz felé vetett árnyék vagy akár az autóról visszatükröződő test is.

Most elsősorban arra lennénk kíváncsiak, ki mennyire tud hihetően elhelyezni egy embert az autó előtt vagy mellett. Mögé, takarásba ne kerüljön a személy, aki amúgy bárki lehet, akár férfi is (női közönségünk kedvéért). Az autó egyébként szabad préda, más megkötés nincs.

Tovább...

6. futam - A clone-tool háborúja

2008. július 17.
SW Honda

Szenzáció! Új futamgyőztest avatunk! Ráadásul, nem az aranyéremre mindig esélyes hege vagy a tavaly, tavalyelőtt a dobogó legfelső fokát megjárt gabesz győzött, hanem a szépen egyeneltesen javuló teljesítményt nyújtó, de eddig nem nagyon villantó Showme! Gratulálunk!

A dobogóra rajta kívül még roobi és gabesz fértek fel, legalábbis a VTM-es értékelés szerint.

Pontgyűjtésre jó volt a futam hege és proteam számára is. Az összetettben a középmezőny megkavarodott kissé, Showme pharecket, proteam pedig Kalliót előzte meg, ők kihagyták ezt a futamot. A tabellát vezető beatle is megpihent, így az üldöző hege, gabesz, roobi már 10-15 pont távolságra megközelítették.

Augusztusban ismét egy kötött futam jön, meglátjuk, hogy sikerül-e még szorosabbá tenni a versenyt.

Tovább...

Fűre traktorozni kötelező!

2008. július 2.
Honda HF

Már megint Honda! Úgy tűnik, a Ford mellett ez a márka is kap még egy futamot az idei VT Mastersen. És minek köszönhető ez a kistraktor? Annak, hogy a forgalmazó ajándékokat ajánlott fel a dobogósoknak. Akik persze nem csak VTM-esek lehetnek.

A futamon nincs megkötés, de azt hiszem, az alapkép eléggé determinálja a feladatot. Jó VT-zést, jó fűnyírást!

Tovább...

5. futam - Business as usual

2008. június 19.
Ford FPV GT E

Az évad második Fordja egy szolid kis mezőnyt hozott, némi devianciával. Az élmenők most is az élen végeztek, így beatle toronymagasan vezeti a tabellát gabesz és hege előtt. Bajnokunk, roobi lekéste a beküldést, így most a negyedik helyen már jelentősnek tűnik a ponthátránya. Ha azonban azt is számoljuk, hogy két futam pontjai a kukába mennek a végén, nem reménytelen megcéloznia a címvédést.

A futamon Showme és Blind01 is további értékes pontokat gyűjtött.

Tovább...

Csak egy kis VT

2008. június 4.
Ford FPV GT E

Sok virtuáltunernek úgy hiányzik már egy kötetlen futam, szokványos képpel, mint egy falat kenyér. Itt van, mutassák meg, hogy mit tudnak valójában!

A feladat rém egyszerű, VT-t kell készíteni az alapkép felhasználásával.

Tovább...

4. futam - Ki mint veti VT...

2008. május 26.
Taganana

A "hátteres" verseny nem mindenkinek feküdt, és kissé megkavarta az élboly tartozó tunereket. Ugyan beatle ismét nyert, így magabiztosan vezet, az üldözők viszont nagyon összerázódtak: roobi, gabesz, hege és phareck közül még bárki előretörhet. Showme első bronzérmével a középmezőny élére ugrott, és Blind01 is megszerezte első VTM-pontját.

Kis pihenő után júniusban egy teljesen hagymányos, kötetlen futamra készülhetnek a versenyzők.

Tovább...

Háttérmunka

2008. május 7.
Taganana

Sok virtuáltuner van, aki szerint háttércsere nélkül nem teljes egy VT. Most a farok fogja csóválni a kutyát, és a háttérhez kell autót keresni, vagy VT-zni. Hogy mi legyen az? Nagyjából mindegy, csak hihető legyen, hogy a képen van. A domboldalban pl. egy sportkocsinak nem sok realitása van, hacsak nincs rommá törve. A távoli utakra meg elég apró autók helyezhetők csak. Ezek szerint terepjárót tesztek a rá?

Ügyeljetek a perspektívára, hogy az autó mérete illeszkedjen a helyzete mélységéhez!

Tovább...

3. futam - Bangle bekavar

2008. május 6.
Bangle Audi

Alig több, mint a fele mezőny vágott bele az évad eddigi legnagyobb feladatába. Mivel a bajnok, listavezető is kihagyta a futamot, az összetettben a futam ezüstérmese, beatle vette át a vezetést. A futamgyőztes, phareck pedig holtversenyben a második helyen áll, alig megelőzve hegét és gabeszt.

Holnap indul a májusi futam!

Tovább...

Top 3 mikrofonvégen

2008. március 26.
VTM02

Új szókásunk szerint, most is kikértük a dobogóra került tunerek véleményét a futamról

VT Masters: Hogy értékeled a szereplésed?

beatle: A munkámmal nem vagyok teljesen megelégedve, sokat kellett volna még foglalkoznom a képpel, éppen ezért az eredmény felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon örülök neki.

roobi: Nem volt túl sok időm rá, és kb ilyen helyezésre számítottam.

hege: Elégedett vagyok a helyezésemmel. Örülök, hogy már a második futamon sikerült megszereznem az első dobogós helyezésemet.

VT Masters: Hogy tetszett az alapkép?

beatle: Őszintén szólva nem tetszett, napokig csak nézegettem, hogy mit is kezdhetnék vele. Volt ugyan ötletem, de időhiány miatt nem vághattam nagy fába a fejszémet, így maradt az, hogy öregítek rajta pár évtizedet.

roobi: Teljesen semleges volt, se túl rossz, se túl jó.

hege: Először úgy voltam vele, hogy: "na, ez lesz az a futam, amin nem fogok indulni". Aztán hátteret cseréltem és megcsináltam ezt a kékes hangulatot, és egyből jöttek az ötletek. Nem volt túl könnyű alap, de hát ez a VTM.

VT Masters: Mit szólsz a mezőnyhöz?

beatle: A mezőny teljesen letaglózott, nagyon színvonalas munkák érkeztek, ritka az ilyen. Megvalósításban valamennyi vt kiemelkedő lett, és ötletben sem volt hiány. Így nem egy kaptafára készültek a képek, öröm volt nézegetni őket, persze így nagyobb volt a félnivalóm is.

roobi: Tetszett a mezőny, sok jó ötlet volt.

hege: A mezőny nem rossz, de én mindegyik képen látok még befejezetlen részeket. Születtek nagyon ötletes és meglepő képek. Ami nekem nem tetszett azok a "nagyon cicák" voltak. Ugyanis ez a stílus nemigazán illik egy Thunderbirdhöz.

VT Masters: Melyik versenytárstól tartottál?

beatle: Sokmindenkitől tartottam, sokan nagyon szépet alkottak. Leginkább hege autójától, de roobitól és gabesztól is, mivel annak ellenére, hogy munkájuk stílusa szerintem se passzolt a Thunderbirdhöz, gyönyörűt alkottak. Illetve proteam autóját is dobogósnak gondoltam.

roobi: Igazából most nem törődtem vele.

hege: Beatle gépétől erősen tartottam, mivel a forma, - amit ezekkel a retrós elemekkel elért - és a fényezés egyszerűen lenyűgöző. Annak ellenére, hogy volt egy-két zavaró dolog: a "víz" és az a kis kavarodás, ami a hátsó szélvédőnél van.

VT Masters: Mire számítasz a következő, pályázatszerű futamon?

beatle: Elsősorban győzelemre, nameg egy jó kis fantáziadús, kreativitást igénylő feladatra.

roobi: Kíváncsi vagyok rá hogy mi lesz a feladat és remélem hogy lesz is rá időm.

hege: Igazából ötletem sincsen, hogy mit fogsz kitalálni, de nagyon várom már.

2. futam - Ez a VTM

2008. március 20.
Ford Thunderbird

Kedvező a tendencia, a második futamon több VTM-es vett részt, mint az elsőn! Igaz az ugyanakkora összlétszám miatt ez kevesebb külsőst jelent.

A sokféle, és nagyon profi képekből nem volt egyszerű kiválogatni a legjobbakat, akik közül beatle, roobi és hege állhattak a dobogóra. Az összetettben az élen holtversenyben áll a futam két első helyezettje, de a 3-4. helyeken is pontegyenlőség alakult ki hege és gabesz között.

A következő futam egész áprilisban tartani fog, a feladat alapkép nélküli pályázat jellegű lesz.

Tovább...

Már megint kabrió

2008. március 5.
Ford Thunderbird

Nehéz olyan autót találni, amiből ne készült volna virtuáltuning a hvtm-re. Még nehezebb, ha nem a legfrissebb típusokat keressük. Mi az oka, hogy mégis sikerült egy eléggé ismert, pár éve már ki is futott Fordot fogni, ami ilyen? Nem tudom. Mutassátok meg, hogy nem az, hogy nem lehet belőle jó VT-t csinálni!

A kötetlen feladat ne tévesszen meg senkit: az alapképhez ragaszkodni szoktunk az ilyen futamokon is.

Tovább...

A szabályok örzői

2008. március 3.
Justitia

A VTM mezőnye megválasztotta a versenybizottságot: KiVi, Kallio, MiKE, Showme valamint beatle fogják elbírálni az óvásokat, illetve bármelyikük érintettsége esetén számítunk a póttagnak megválasztott proteam közreműködésére is.

Mi mást kívánhatnánk a VB-nek, mint azt, hogy ne legyen sok dolguk! Ígérem, rajtam nem fog múlni.

Így látják a dobogósok

2008. február 27.
VTM01

Megkérdeztük az első három helyezettől, mi a véleményük a futamról.

VT Masters: Meg vagy elégedve a sorrenddel, a helyezéseddel?

roobi: Teljes mértékben.

beatle: A sorrenddel nagyjából elégedett vagyok, bár van akinek előrébb, van akinek hátrébb lenne a helye szerintem; roobinak mindenképp hátrébb! :) A helyezésemről mit is írhatnék, amikor a végső győzelem a cél. :) Félreértés ne essék, nagyon örülök a második helyezésnek is, de a mezőny alapján elképzelhetőnek tartottam az első helyezést.

gabesz: Meg vagyok elégedve, de ha szabad, hozzátenném hogy a hvtm-es sorrend és a helyezésem nem tetszik, de ez nem számít.

VT Masters: Melyek azok a VT-k, amelyektől tartottál, de mégis sikerült megelőzni őket?

roobi: Sajnos most nem igazán volt olyan.

beatle: Érdekes, hogy sokkal inkább hege VT-jétől tartottam, mint gabeszétól, mégis ő lett a harmadik. Azt viszont sejtettem hogy roobival nagy partiban leszek. És valóban, 2 ponttal vert meg.

gabesz: Talán phareck vt-je, amitől tartottam egy picit, nagyon jól sikerült, egyik kedvencem is volt.

VT Masters: Hogy tetszett az alapkép és a feladat?

roobi: Mindkettő jó volt, csak a beállítás nehezített rajta kicsit.

beatle: Az alapkép nagyon tetszett, pláne hogy Honda, de inkább azért, mert alkalmas volt a kiírt feladatra. Japán autóhoz könnyű alkatrészeket "gyártani". Maga a feladat szintén tetszett, viszont a megkötés ebben az esetben nem az esélyegyenlőséget biztosította, hanem a kevésbé rutinos tunerek dolgát nehezítette, akik a rajzolásban még nincsenek annyira otthon. Biztos vagyok benne, hogy C/P-vel még erősebb mezőny jött volna össze.

gabesz: Az alapkép szerintem nagyon jó volt, talán a feladat, ami nem engedte messzire a fantáziám, ami egyébként sem túl élénk, mert már létező formák kombinálásával tudok rendes optikai tuningot csinálni. Kicsit nehezen, de sikerült mégis valamilyen szinten egyedit csinálni, ami nekem nem nagyon tetszik.

VT Masters: A motorháztető tükröződése kritikákat kapott. Mi az oka, hogy így sikerült?

roobi: A tükröződéseket mindenképp meg akartam tartani, ezért próbáltam hasonló stílusú hátteret összerakni. A beömlőket meg megpróbáltam a legrealisztikusabban megrajzolni, bár ez a ház jól megnehezítette a dolgot.

beatle: Szándékos volt, tudom hogy nem ilyennek kellene lennie, de egyrészt felesleges lett volna szerintem megváltoztatni a tükröződés helyzetét/irányát, mert alapkép nélkül senki sem vonná kétségbe, hogy annak úgy kell lennie, másrészt idő hiányában inkább a kép más részeivel foglalkoztam.

gabesz: Tudtam, hogy a tükröződések gondot okozhatnak, ezért nem is cseréltem hátteret, próbáltam kikerülni a hibát, ennek ellenére mégis beleestem. Azért arra figyeltem, hogy a színtelenítés után színesítsem a házat, csak az eget elfelejtettem, pedig adtam kék színt annak a résznek, csak elfelejtettem, hogy világosabb kéne hogy legyen.

VT Masters: Milyen helyet célzol meg a következő futamon?

roobi: Az első helyet mint mindig, de jó lenne egy erősebb mezőny.

beatle: Ez kérdés?

gabesz: Szerintem mint mindenki más, a lehető legjobb helyezést próbálom elérni, legalábbis az összesítésben mögöttem lévők előtt szeretnék végezni.

1. futam - Tükrös Honda

2008. február 21.
Honda S2000

A főként veteránokból és pár újoncból álló, az eddigiekhez képest szűkebb mezőny kitett magáért az első futamon: kilencenen vállalták be a Honda optikai virtuális tuningját.

Az eredmény nem okoz túl nagy meglepetést: a dobogót a tavalyi élmezőny foglalja el, utánuk pedig az újoncok favoritjai következnek. A bajnokság állása, mint minden első futam után, megegyezik a befutóval: roobi, beatle, gabesz a sorrend.

Márciusban egy kevésbé nehéz képet adunk fel a kötetlen viadalra.

Tovább...

Ugorjunk neki!

2008. február 6.
Honda S2000

Tavaly nyáron, amikor a Felvidéken kirándultunk, Kassán láttam meg ezt a Hondát. Semmi különös, S2000-et már mindenki látott, de ott a szűk utcában mégis megfogott: ez egy tükröződés-tanulmány! Már amikor lekaptam, sejtettem, hogy előbb-utóbb kiköt a kihívás rovatban.

Mi lenne a feladat? Akármi. Az első kötött futam megkötése az ötletre, formára vonatkozik: eredeti legyen, tilos másolni. Produnkciót kérünk, nem reprodukciót. A kiegészítők, kisebb alkatrészek persze jöhetnek más képekről. Jó VT-zést!

Tovább...

Előkészületek

2008. január 25.
VTM08

A nevezési időszak első két hete alatt már kilenc tuner küldte el e-mailjét. A tavalyi bajnok is címvédésre készül, és a régiek mellett új versenyzők is megpróbálják megszorongatni. Nevezett már roobi, beatle, Kallio, MiKE, Showme, hege, phareck, Blind01, de Hammer sem hagyja ki az évadot.

Aki még jönne, de nem jelentkezett, az figyeljen a határidőkre!

2008 most kezdődik

2008. január 9.
VTM08

Reméljük, sokan várták a mai napot, és máris billentyűzetet ragadnak, és küldik az emailt a jelentkezésükkel a 2008-as bajnokságra. Várjuk a régieket, és várjuk az újonc kihívás-nyerőket is. Hogy pontosan kiket, azt böngésszétek ki a kiírás apróbetűiből.

Gyertek, idén is nagy versenyt szeretnénk látni!

Kép & szöveg a díjátadóról

2008. január 7.
VTM07

Hamarosan kiírjuk a 2008-as évi bajnokságot, a hvtm fórumán már javában megy az előjelentkezés. A szabályok a tavalyihoz képest minimális mértékben módosulnak csak, még a héten végleges formában olvashatók majd.

Addig pedig felvillantjuk, mit hagytak ki, akik nem jöttek el decemberben a 2007-es bajnokság záróbulijára. Elmulasztották a díjátadót, amelyen minden tuner kapott egy Oklevelet (thx.4 ::mongra::), egy CD-t a VTM-filmekkel és képekkel (thx.4 ::mongra:: és HoPe), valamint egy csomag CartoonCard autóskártyát. A Fair Play díjas Kallio egy Pirelli naptárat, az Év kezdője (Rookie of the Year - RotY) beatle pedig egy autós könyvet és egy minigolf készletet kapott. Az idén is bronzérmes gabesz szintén könyvekkel, és Hammer GTR-grafikájával, az ezüstüs Jakusa könyvekkel és a "roncsfestő" képével lett gazdagabb. Bajnokunk roobi az autós könyvek mellé Győrfi András festőművész képét vihette haza az egykori Mohó Hiéna ajándékában, egy hátizsákban, (ami Kínát is megjárta Dr. Orosz társaságában.) O.P.-nek nem csak a tárgynyeremények egy részét köszönhetjük, hanem azt is, hogy a díjakat személyesen adta át.

Idén, ha lehet, még nagyobb bulit tervezünk, ne hagyjátok ki, már most jelöljétek be a naptárakban december első szombatját!

Tovább a képekhez...

2007 évadzáró

2008. január 3.

Ezt a filmet eddig csak a VTM-díjátadón láthatta a közönség, illetve a VTM-esek nézhették meg az ajándék-CD-ről. Mostantól közhirré tétetik.

impresszum

copyright

adatvédelem

médiaajánlat

design by pixelcube